Om meg

Romsåslia 5
4580 Lyngdal

+47 91 10 60 45
per-kaare@holdal.no

Holddal - min bardoms bygd

Velkommen til min side

En presentasjon av meg og min jobb.

Image
Image
Image
Image

Mitt navn er Per-Kaare Holdal

Jeg er født på Holddal, Borge i Lofoten 16. august 1954. Jeg er samfunnsengasjert og har gjort en stor innsats blant annet i trafikksikkerhetsarbeid og for miljøet.

Holddal er en liten bygd ved idylliske Holddalsvatnet i Steinfjorden.  Fiskeværet Tangstad ligger i umiddelbar nærhet hvor mine forfedre skaffet seg en levevei. Her tjente også jeg mine første kroner som torsketungeskjærer og senere som fiskearbeider i skoleferiene.  Steinfjorden var en flott bygd å vokse opp i med mange generasjoner i samarbeid. Jeg var så heldig å vokse opp med 3 besteforeldre og 3 oldeforeldre.

Lofoten mot Sellafield

Jeg var pådriver i aksjonen Lofoten mot Sellafield og bidro sterkt til at Sellafield-anlegget stoppet utslippene av det radioaktive isotopet Technetium (Tc-99) i 2004. For dette ble Lofoten mot Sellafield innstilt til Nordisk råds miljøpris. 3. mars 2010 arrangerte jeg i samarbeid med Bellona, NDA og Sellafield Ltd. et møte i Brussel med deltakelse fra sentrale europeiske politikere, med krav om internasjonal inspeksjon av Sellafield-anlegget for å bedre sikkerheten. 16. mars kom den britiske statsminister Gordon Brown med meldingen om at de åpnet for internasjonal inspeksjon. IAEA har nå vedtatt at de skal gjennomføre denne inspeksjonen.

Nei til Frontkollisjoner

biskopogholdalJeg har i tillegg arbeidet sammen med biskop Tor Berger Jørgensen for å redusere de mange tragediene på norske veger. Jeg var med sammen med min familie å starte Nei til Frontkollisjoner i 2007 og arrangerte en rekke faglige samlinger med fagekspertise og sentrale politikere. Dette førte til at midtsikring av veger i Norge for første gang kom med i Nasjonal transportplan for 2010-2019. Høsten 2009 brukte han ferien til en trafikksikkerhetsstafett fra Vadsø i nord til Oslo i sør. Hele 9000 km på hele E6, E8, rv. 80, E39, E18 og rv. 3 og snakket trafikksikkerhet med de fleste stortingskandidatene og fikk lovnad om prioritering av trafikksikkerhet og midtsikring av vegene. Stafetten endte i Oslo den 9. september 2009, hvor det ble avsluttet med en konferanse i Oslo Kongressenter. 

Mer her

Annen info

I år 1999 leste jeg Landnåmaboka og det forandret mitt liv og jeg startet arbeid med etablering av vennskapskommunen i Island.  Se TV-innslaget her.

Jeg har vært it-medarbeider i Kommunedata Nord-Norge, it-leder i Vestvågøy kommune, ikt-sjef i Kvæfjord kommune og med informasjon og miljøstrategien i Green Islands. Jeg ble i mars 2014 ansatt som leder i fellesavdelingen i Evenes kommune. Mer her.

Jeg bruker også fritiden sammen med gode samarbeidspartnere til å prøve å skape en bedre framtid for folke i Ukraine gjennom vår aksjon Support to the people of Ukraine.

To av de personer jeg respekterer mest er Mahatma Gandhi og Nelson Mandela.  Derfor er det fantastisk at Aftenposten nevner meg i denne sammenheng.

Image
Image
Image
Image
Image